analytiker

at COIN

COIN söker analytiker

COIN Investment Consulting Group är Sveriges ledande konsultbolag inom institutionell kapitalförvaltning. Som oberoende aktör med spetskompetens är efterfrågan på COIN:s tjänster stor och ambitionen är fortsatt tillväxt. Som ett led i det letar vi talanger med starkt intresse för finansiella marknader och kapitalförvaltning samt goda kunskaper inom finansiell teori.

Rollen som Analytiker på COIN är bred och kan anpassas till både senioritet och teknisk nischkompetens. Exempel på områden där rollen förväntas bidra till vidareutveckling av COINs tjänsteutbud innefattar (men är inte begränsad till) Portföljkonstruktion/tillgångsallokering, Kvantitativ och kvalitativ fondanalys, Alternativa tillgångar, Hållbara investeringar, Risk- och avkastningsberäkning m.m.

Du kommer att arbeta nära COINs seniora konsulter samt snabbt knyta egna kontakter med både investerare och kapitalförvaltare för att förstå kundbehoven. Rollen kan med fördel kombineras med produkt- och/eller kundansvar över tid.

Vi letar efter dig som:

  • Har en akademisk utbildning med finans- statistik- eller matematikinriktning
  • Har ett stort intresse för finansiella marknader och kapitalförvaltning
  • Är initiativtagande och självständig i sitt arbete
  • Tidigare arbetslivserfarenhet från kapitalförvaltningsbranschen är meriterande men inget krav

Sista ansökningsdatum är den 8:e oktober 2021, ansökningarna kommer att övervägas löpande då tillsättning av tjänsten är omgående.

Anställningen är heltid och baserad på COIN:s kontor i Stockholm på Humlegårdsgatan 17. 

Ansökan sker genom att skicka kort personligt brev samt CV till joa­kim.ahlinder@coin.se med rubriken COIN Analyst Full-time.

Vill du veta mer, kontakta:

Joakim Ahlinder på telefon 070-789 45 42 eller joakim.ahlinder@coin.se


Joakim Ahlinder

KONTAKTPERSON