Analyst Intern

at COIN

COIN söker Analyst Intern

Vi söker just nu en intern till COIN för en initial deltidsanställning med 1–2 veckors effektiv tid per månad som kommer att styras utifrån andra åtaganden med omgående tillsättning.

COIN Investment Consulting Group är Sveriges ledande konsultbolag inom institutionell kapitalförvaltning. Nya marknadsförutsättningar inom kapitalförvaltningsbranschen innebär möjligheter och COINs ambition är tillväxt. Som ett led i det letar vi talanger med starkt intresse för finansiella marknader och goda kunskaper inom finansiell teori, finansiell matematik/statistik och programmering.

Som Analytiker kommer du arbeta med och få praktisk kunskap inom portföljteori, riskhantering, förvaltarval m.m., samt snabbt knyta egna kontakter med både investerare och kapitalförvaltare. Deltidstjänsten kommer inledningsvis att fokusera på kvantitativ analys (löpande uppföljning, portföljoptimering, utvärdering av förvaltare m.m.), men kan med fördel över tid kombineras med produkt- eller kundansvar.

Vi letar efter dig som:

  • Är i mitten av sin utbildning då tanken är att anställningen ska pågå under en längre tid där den anställde successivt får större ansvar samt med option på heltidsanställning
  • Har ett stort intresse för finans och kapitalförvaltning
  • Är initiativtagande och självständig i sitt arbete
  • Har goda kunskaper inom Microsoft Excel och PowerPoint
  • Har goda akademiska resultat

Sista ansökningsdatum är den 25:e juni 2022, ansökningarna kommer att övervägas löpande då tillsättning av tjänsten är omgående.

Anställningen är baserad på COIN:s kontor i Stockholm på Humlegårdsgatan 17. Ansökan sker genom att skicka CV och betyg till jonas.lindgren@coin.se med rubriken COIN Analyst Intern.

Vill du veta mer, kontakta:
Jonas Lindgren på telefon 070-497 74 01

Jonas Lindgren-min


Jonas Lindgren

KONTAKTPERSON